Van bij de uitbraak van de Covid-19 pandemie stond de zorgsector onafgebroken in de vuurlinie en werd ze door de publieksmedia onder het vergrootglas gelegd. Al te weinig werd echter gekeken naar de uitdagingen achter de schermen en werd vooral naar het verzorgend personeel gekeken. Het virus zorgde echter evenzeer voor een enorme druk op de Facilitaire & Technische directie.
 
 
12de Interactief Congres
 
Facility Management in de zorg
 
 
 
 
 
Sheraton Airport Hotel Zaventem
 
 
 
 
Donderdag 6 oktober 2022 vanaf 11.30u
 
 
 
 
 
 
Lessons Learned in de zorg
 
Van bij de uitbraak van de Covid-19 pandemie stond de zorgsector onafgebroken in de vuurlinie en werd ze door de publieksmedia onder het vergrootglas gelegd. Al te weinig werd echter gekeken naar de uitdagingen achter de schermen en werd vooral naar het verzorgend personeel gekeken. Het virus zorgde echter evenzeer voor een enorme druk op de Facilitaire & Technische directie. De voortdurend wisselende regelgeving verplichtte om de haverklap af te wijken van de vertrouwde paden. Elk aspect van Facility & Technisch Management vereiste een nieuwe, kritische kijk, een open mind en creatieve souplesse om de continuïteit van de zorginstelling te blijven verzekeren. Hygiëne werd meer nog dan anders een topprioriteit, aankoop en beheer gebruik van beschermende uitrusting, het afschermen en aanpassen van afdeling voor de specifieke zorgverstrekking aan Coronapatiënten, het opschalen van de benodigde medische apparatuur, IT-infrastructuur, safety & security … Snel nieuwe kennis vergaren en al even snel schakelen waren de boodschap! En zonder mogelijkheid om de dingen op lange termijn te evalueren. En alsof één en ander nog niet uitdagend genoeg was zitten we nu met een dreigende recessie, voorraadtekorten en torenhoge prijzen. Ook vandaag liggen er nog heel wat onbeantwoorde vragen op tafel. Op 6 oktober bieden we opnieuw de mogelijkheid kennis te delen over de geleerde lessen uit de voorbije lastige periode. De opgedane ervaringen en overwonnen uitdagingen laten toe meer antwoorden aan te reiken voor de terugkeer naar de normale wereld die nu (hopelijk) voor ons ligt.
 
 
 
  » Plenaire introductiesessie  
 
Prof. Dr. Marc Peeters
CEO UZ Antwerpen
Ziekenhuizen in (continue) transitie: klinisch & beleidsmatig !
 
  » 17 workshops door ziekenhuizen & zorginstellingen  
 
Zorgbedrijf Antwerpen, AZ Blasius (Dendermonde), AZ Turnhout, WZC Hof Ten Dorpe (Wommelgem), Ziekenhuis Oost Limburg, OLVZ Aalst, Korean, UZ Antwerpen, GZA Zorg & Wonen, UZ  Gent, HH Ziekenhuis Lier, UZ Brussel, Ziekenhuis Geel, Emmaus Mechelen, Erasmus MC Rotterdam, Ziekenhuis Inkendael
 
 
 
 
 
Praktisch
 
Sheraton Airport Hotel Zaventem van 11.30u tot 18.00u (onthaal vanaf 11u) met aansluitend walking dinner.
 
 
Deelnameprijs
 
Werknemers zorgsector: 95 euro
Toeleveranciers en consultants: 295 euro
 
 
 
Organisatie & informatie
 
www.kicom.be - pw@kicom.be - 0475/550073
 
 
 
Inschrijven
 
www.kicom.be
 
 
Met de steun van:
img
 
 
E-mail: pw@kicom.be
Website: www.kicom.be
Organisatie: Ki' communications