(+32) 0475 55 00 73 pw@kicom.be

FM Zorgcongres

12 juni 2018 - Bluepoint Antwerpen

Bouwen, verbouwen en renoveren in de zorg: ‘The Human Factor’

Thema

Bouwen, verbouwen en renoveren in de zorg: ‘The Human Factor’

Tijdens dit congres ligt de focus niet in de eerste plaats op architectuur, techniek of het (ver)bouwproces zelf maar wel op de impact die dit heeft op de bewoner, de patient, het personeel en de bezoeker en de wijze waarop ziekenhuizen en WZC’s hiermee (creatief) omgaan.
De impact op alle stakeholders is immers enorm.

  • Wat kan je in de bouwfase al mee inplannen? Het belang van een flexibel gebouw!
  • Veel aandacht voor het bouwproces! Is er bij opstart voldoende aandacht voor efficiënt werken en organisatie achteraf?
  • Wordt er bij (ver)bouwing voldoende rekening gehouden met de patient/bewoner en zijn entourage of ligt de focus nog te vaak op ‘architectuur en imago’?
  • (Ver)bouwen en logistieke processen mogen niet losgekoppeld worden : cruciale rol voor Lean Management
    Change proces: gefaseerde verhuizing of in één beweging? En wat is de impact op het personeel?
  • ‘Warme’ verhuizing in de ouderenzorg!
  • Goede en tijdige communicatie: cruciaal!

Inleidende plenaire presentatie

Helena Ohlsson
Skjeld
Hälsostaden AB (Zweden), Chairman of the Board
Regionservices, Region Skane (Zweden), Director of Services & Real Estate

Helena Ohlsson Skjeld is dé leading lady in Facility & Real Estate Management in Scandinavië: oprichtster van IFMA Sweden, voorheen Directeur Facility Management IKEA Worldwide en vandaag vooral actief op topniveau in de vooruitstrevende en trendsettende Zweedse gezondheidszorg.

‘Regionservice’, is de instantie die verantwoordelijk is voor het (ver)bouwen van de grootste hospitalen in Scandinavië en het uitbouwen van het FM ervan. Helena Ohlsson Skjeld heeft het als Director of Services & Real Estate op korte termijn uitgebouwd tot een professionele service provider met niet minder dan 2000 in-house personeelsleden, verspreid over 9 locaties, en een breed scala aan toeleveranciers. Helena heeft hierin de lead!

Als Chairman of the Board van Hälsostaden Ängelholm AB – het vastgoedbedrijf dat eigenaar, manager én ontwikkelaar is van het volledige patrimonium van de Ängelholm Hospital Area – zorgt ze dan weer voor de inbreng van de noodzakelijke expertise in ‘zorg real estate’ en ‘services’. Haar nationale én internationale ervaring in property development spelen hier een cruciale rol.

14 Workshops uit ziekenhuizen en woonzorgcentra!

Update 15 februari.