(+32) 0475 55 00 73 pw@kicom.be
Selecteer een pagina

FM Zorgcongres

Donderdag 6 oktober 2022 - Sheraton Airport Hotel Zaventem

Lessons Learned in de zorg

Thema

Lessons Learned in de zorg

De zorgsector werd van de ene besmettingsgolf naar de andere gestuwd, kon de Coronagolven amper bijhouden. Van bij de uitbraak van de Covid-19 pandemie nu al ruim twee jaar gelden, stond de zorgsector onafgebroken in de vuurlinie en werd door de publieksmedia onder het vergrootglas gelegd.
Niet alleen het virus zorgde voor een enorme druk op de zorgmedewerkers, Facility Managers en Technisch Directeurs, ook de voortdurend wisselende regelgeving die de overheid uitstuurde, verplichtte om de haverklap af te wijken van de vertrouwde paden. Elk aspect van Facility Management vereiste een nieuwe, kritische kijk, een open mind en creatieve souplesse om de continuïteit van de 24/24 werking van de zorginstelling te blijven verzekeren.
Hygiëne werd meer nog dan anders een topprioriteit, aankoop en beheer gebruik van beschermende uitrusting voor alle medewerkers, het afschermen en aanpassen van afdeling voor de specifieke zorgverstrekking aan Coronapatiënten, het opschalen van de benodigde medische apparatuur, IT-infrastructuur, safety en security in de breedste betekenis,… Op alle vlakken moest snel en veel nieuwe kennis vergaard worden om vervolgens snel te schakelen, terwijl er weinig toekomstperspectief was om genomen beslissingen te toetsen naar hun lange termijn geschiktheid.
Ook vandaag liggen er nog heel wat onbeantwoorde vragen op tafel. Met het FM ZORGCONGRES bieden we op 6 oktober na een lange gedwongen onderbreking opnieuw de mogelijkheid heel veel kennis te delen over de geleerde lessen uit de voorbije lastige periode. De opgedane ervaringen en overwonnen uitdagingen hebben ons gesterkt in ons professionalisme en laten toe meer antwoorden aan te reiken voor de terugkeer naar de normale wereld die nu voor ons ligt.

Maar wat is ‘normaal’ … nu een nieuwe oorlog de hele wereldeconomie onder druk zet, energie- en andere prijzen de pan uitswingen en bevoorradingsproblemen een mondiaal gegeven worden. Ook op de zorg weegt dit zwaar, en al zeker omdat het zo kort na (?) de coronapandemie komt.