(+32) 0475 55 00 73 pw@kicom.be

35ste Facility Night

Donderdag 31 mei 2018 vanaf 15u00 - Dock's Dome Brussel

Trendsettende en vernieuwende werkomgevingen kritisch bevraagd!

Vijf vernieuwende case studies en een kritische bevraging door een expertenpanel o.l.v. Prof. Theo Compernolle.

Trendsettende en vernieuwende werkomgevingen kritisch bevraagd!

Tijdens deze Facility Night worden een aantal opvallende Facility Management cases bekeken. Een vijftal bedrijven stelt kort voor hoe zij op een vernieuwende, of ‘andere’, manier de werkomgeving in zijn totaliteit organiseren en faciliteren. Het gaat niet alleen om de fysieke kantooromgeving maar evenzeer om de benadering en de achterliggende visie. Verwacht u dus niet noodzakelijk aan vijf ‘shocking office lay outs’.

Na de presentaties worden de verschillende cases kritisch bevraagd door een panel onder leiding van Prof . Theo Compernolle, neuropsychiater, auteur van meerdere publicaties rond efficiëntie op de werkvloer én key note op de 28 facility night in 2014. Samen met dit panel – en vertrekkende van de vijf cases – bekijken we de recentste evoluties van NWOW én alles wat daarna is gekomen, komt en mogelijk nog zal komen!

Programma  •  Details bij de cases  •  Panel

Programma

15.00u
Onthaal
16.15u
Opening Facility Night door Patrick Wendelen, Managing Director KI’ communications
16.30u

Callexcell (NL)

A place to stay!

Céline Malyster, Communication & Branding Manager

Karine Van De Velde, CEO


16.50u

EDF Luminus (NL – FR)

The P2Y change pioneer community. Zet mensen centraal in het resultaatsproces!

Marlies Eyckmans, HR Projects & Performance Manager
Annick Smette, Facility Officer


17.10u

Kritische bevraging door het panel : Theo Compernolle, Lara Paemen, Evi De Bruyne (NL-FR)

17.30u
Koffiepauze
18.15u

Deusjevoo (NL)

Mag ik je aanwerven met vrije tijd?

Jo Peters, Zaakvoerder

18.35u

Fosbury & Sons (NL)

Hoe kunnen we ‘werken’ herdefiniëren?

Stijn Geeraets, Co-founder & Managing Partner

18.55u

Kritische bevraging door het panel : Theo Compernolle, Lara Paemen, Evi De Bruyne (NL-FR)

19.15u

Microsoft (NL)

The Art Nouveau of the 21th Century

Steven Stokmans, Director Enterprise

19.35u

Kritische bevraging door het panel : Theo Compernolle, Lara Paemen, Evi De Bruyne (NL-FR)

19.50u
Afsluiting door Patrick Wendelen en invitatie tot de receptie
20.30u
Walking diner

ISS catering

Details bij de cases

Deusjevoo

Mag ik je aanwerven met vrije tijd?

Ben je jezelf ervan bewust hoeveel keer je op een dag uit je concentratie gehaald wordt? Jo Peters, creatief ondernemer en zaakvoerder van Deusjevoo brengt zijn verhaal van “mens stoor me niet”. Hij werd geïnspireerd door Professor en Neuro-Psychiater Theo Compernolle wereldwijd bekend vanwege zijn baanbrekend onderzoek naar de werking van je brein.
Pak alle stoorzenders aan. Wij laten ons niet meer onderbreken voor elke prul waarvan u denkt dat het belangrijk genoeg is om ons van onze taak te houden. Klinkt dit drastisch? Misschien niet als u weet dat multitasking en werkonderbrekingen een daling van 40% in productiviteit met zich meebrengen.
Wil je dit aanpakken op jouw werkvloer dan zal je toch een paar taboes moeten doorprikken. Één daarvan is durven zeggen tegen je collega’s: “Je stoort me, nu even niet!”..
Tel uit je winst: gezonde mensen die graag hard voor je werken in ruil voor ongestoorde vrije tijd. Wedden dat je binnenkort volgende vraag krijgt tijdens een sollicitatiegesprek: “Akkoord met hard werken, maar wat bied je me in mijn prive tijd”. Je kan je maar beter voorbereiden op die dag.

Deusjevoo

Callexcell

A place to stay

Hoe maak je van je werkomgeving niet enkel ‘the place to be’ maar vooral ‘a place to stay’? Op amper 9 jaar tijd zijn we met meer dan 700 werknemers. Een aantal van de sterktes van Callexcell zijn transparantie, betrokkenheid, kwaliteit en een familiale atmosfeer. Zelfs met meer dan 700 medewerkers en 6 verschillende sites slagen we erin om de KMO-mentaliteit en gezelligheid te bewaren. Daarnaast moet de omgeving ook motiverend zijn, een mentale boost geven en tegelijk rust brengen in de hectiek van de job. Onze werkinrichting speelt daarbij een cruciale rol.

Calexcell

Fosbury & Sons

Hoe kunnen we een kantoor herdefiniëren? Of breder nog, hoe kunnen we ‘werken’ herdefiniëren?

Hoe zorgen we ervoor dat werken meer is dan een verplichting voor onze maandelijkse loonbrief of het brood op onze tafel?

Voor het eerst in de geschiedenis zullen 5 generaties de werkvloer met elkaar delen. Een alternatieve werkomgeving, waar ruimte is voor autonomie, samenwerking, zingeving en fun, dringt zich op. De biotoop waarin we werken heeft een grote invloed op ons welzijn, onze gezondheid, productiviteit en creativiteit. Een kantoor is meer dan een gebouw, het draait om de cultuur tussen de muren en ver daarbuiten, een verlengstuk van je leefomgeving. 

Fosbury & Sons tracht te beantwoorden aan die kreet, door een unieke setting en tal van services die je doen glimlachen: van versgemalen koffie tot een personal tailor, van een in-house chef kok tot deelauto’s. Maar vooral, een plek waar zowel grote als kleine ondernemingen, freelancers, werknemers, start-ups en gevestigde waarden samenkomen om hun kennis te delen en hun liefde voor datgene wat hen passioneert te laten groeien

Fosbury

Microsoft

The Art Nouveau of the 21th Century

Snelle veranderingen in de wereld hebben een fundamentele impact op de wijze waarop we de komende jaren zullen werken en op de kwaliteiten die we nodig zullen hebben.
Hoe creëren we een omgeving waar onze mensen kunnen zijn, denken, creëren, samenwerken, streven naar verandering en waar ze het verschil zullen kunnen maken.

Microsoft

EDF Luminus

In lijn met onze waarde “all together” is ons motto : “If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.”

We hebben in dit project vanaf het prille begin onze werknemers betrokken in elke stap van het proces. Dit werd geconcretiseerd in een P2Y change pioneer community.

Voordeel voor het project:

  • Change management begint vanaf het moment dat het concept vorm krijgt
  • Co-creatie verhoogt de user adoption omdat de mensen zelf gekozen hebben
  • Change pioneers gaan zelf de nieuwe werkomgeving actief promoten
  • De aanpassing van het gedrag in die nieuwe werkomgeving moet niet worden bijgestuurd door het project of facility alleen, de change pioneers spelen ook hierin een rol.

Het doel van het totale P2Y project is mensen centraal zetten en zelf te laten bepalen hoe ze tot resultaten komen Het is dan ook maar normaal dat we dat in het project zelf al meteen op die manier aanpakken en het goede voorbeeld geven.
De mensen moeten zelf in de nieuwe omgeving functioneren en ze moeten er zich goed voelen. Het geven van inspraak met betrekking tot de wijze waarop die nieuwe omgeving er zal uitzien is dan ook een natuurlijke keuze.

EDF

Panel

Prof. Dr. Theo Compernolle

Theo Compernolle is de schrijver van “Ontketen je brein” en de beknopte versie ervan “Zo haal je meer uit je brein”. Hierin beschrijft hij het resultaat van 6 jaar onderzoek over hoe ons brein werkt en hoe we met 5 boeien ons brein beletten op zijn best te functioneren.

Een van die breinboeien is een kantoor dat ontworpen is zonder rekening te houden met de gebruiksaanwijzing van ons brein, waardoor de intellectuele productiviteit van de medewerkers aanzienlijk slechter is.
Theo Compernolle is als een onafhankelijke internationale consultant, executive (team)coach,  trainer en key-note speaker werkzaam op 4 continenten en was verbonden aan universiteiten en businessscholen in Belgie, Nederland, de USA  en Frankrijk.

Lara Paemen

Lara Paemen is sinds vorig jaar European Director voor IFMA. In deze rol is zij de link tussen IFMA’s HQ in de VS en de Europese Chapters. Ze is eveneens lid van de European Advisory Board van IFMA.
Voor zij bij IFMA startte was Lara meer dan 15 jaar actief als Strategisch werkplek consultant en Change manager in opdracht van verschillende internationale consultancy organisaties.

Evi De Bruyne

Evi De Bruyne studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie in Brussel en week daarna uit naar Nederland waar ze 10 jaar aan de slag was bij het Center for People and Buildings. Daar deed ze onderzoek op de raakvlakken tussen ‘mens, werk en werkomgeving‘, en begeleidde veranderingstrajecten bij organisaties op weg naar een nieuwe manier van werken.

In de begeleiding van diverse veranderings- en herhuisvestingstrajecten, werkte ze ook aan de ontwikkeling en inzet van verschillende tools: van rekenmodellen voor de kantooromgeving tot een werkplekcatalogus. Evi is ook een van de bedenkers van ‘het Werkplekspel’, een communicatietool die mensen op een toegankelijke en open manier met elkaar in gesprek brengt over gedrag op kantoor. Op dit moment is zij werkzaam als Senior Workplace Consultant bij Brainmove.

Wenst u uw bedrijf te promoten via de facility nights?
contacteer ons